Royal Bulgarije Menu

Excursies in Bulgarije

In Bulgarije kunt u kiezen voor excursies naar mooie kustplaatsen zoals Varna en Nessebar, maar u kunt ook een tweedaagse trip naar Sofia of zelfs Istanbul boeken.

Authentiek Bulgarije

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bijna alle aanbieders hebben een excursie in hun programma waarbij u de toeristische kustgebieden verlaat en het binnenland intrekt om het authentieke Bulgarije te verkennen. U bezoekt meestal één of meerdere kleine dorpen, waar u kennismaakt met de bevolking en met oude tradities zoals weven en pottenbakken. Meestal behoort een wijn- of rakiproeverij ook tot het programma en natuurlijk mag een authentieke Bulgaarse maaltijd niet ontbreken.

Varna

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de meeste badplaatsen kunt u een excursie naar Varna boeken. U krijgt daar de mogelijkheid om te winkelen en meestal woont u een show in het dolfinarium bij. Uiteraard bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Varna, waaronder de kathedraal. Soms staat een bezoek aan het Aladzha klooster op het programma.

Sofia-Rila klooster

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is een tweedaagse excursie, waarbij u in elk geval Sofia en het Rilaklooster bezoekt. Per aanbieder kan het overige programma enigszins verschillen. Vaak bezoekt u op weg naar Sofia de stad Plovdiv. De overnachting kan in Sofia plaatsvinden, maar andere touroperators kiezen ervoor om te overnachten in het Bansko gebied, dat u ook kort verkent. In Sofia bekijkt u uiteraard de belangrijkste bezienswaardigheden en de tweede dag wordt dan afgesloten met een bezoek aan het grootste klooster van Bulgarije, het Rila klooster.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nessebar

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nessebar is één van de oudste en tevens mooiste plaatsen langs de Zwarte Zeekust. Tijdens de excursie krijgt u een rondleiding door de stad en uw gids zal u de nodige informatie verschaffen over de belangrijkste bezienswaardigheden in de plaats. U zult Romeinse ruïnes bewonderen en menig kerk binnenwandelen. Wilt u ze alle 40 zien, dan heeft u aan één dag misschien niet genoeg. Na de rondleiding door de gids heeft u de tijd om op eigen gelegenheid door de stad te wandelen.

Istanbul

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze tweedaagse excursie bezoekt u de prachtige hoofdstad van Turkije, Istanbul. Op het programma staat altijd een stadstour, die u in elk geval naar de Blauwe Moskee en het hippodroom voert. Daarnaast kunt u vaak kiezen uit een aantal optionele tours, waaronder een uitstapje naar de Bosporus. Afhankelijk van de touroperator krijgt u tijd voor uzelf, waarin u bijvoorbeeld kunt gaan winkelen op de bazaar.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalbulgarije.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn.