Excursies in Bulgarije

In Bulgarije kunt u kiezen voor excursies naar mooie kustplaatsen zoals Varna en Nessebar, maar u kunt ook een tweedaagse trip naar Sofia of zelfs Istanbul boeken.

Authentiek Bulgarije

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bijna alle aanbieders hebben een excursie in hun programma waarbij u de toeristische kustgebieden verlaat en het binnenland intrekt om het authentieke Bulgarije te verkennen. U bezoekt meestal één of meerdere kleine dorpen, waar u kennismaakt met de bevolking en met oude tradities zoals weven en pottenbakken. Meestal behoort een wijn- of rakiproeverij ook tot het programma en natuurlijk mag een authentieke Bulgaarse maaltijd niet ontbreken.

Varna

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de meeste badplaatsen kunt u een excursie naar Varna boeken. U krijgt daar de mogelijkheid om te winkelen en meestal woont u een show in het dolfinarium bij. Uiteraard bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Varna, waaronder de kathedraal. Soms staat een bezoek aan het Aladzha klooster op het programma.

Sofia-Rila klooster

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit is een tweedaagse excursie, waarbij u in elk geval Sofia en het Rilaklooster bezoekt. Per aanbieder kan het overige programma enigszins verschillen. Vaak bezoekt u op weg naar Sofia de stad Plovdiv. De overnachting kan in Sofia plaatsvinden, maar andere touroperators kiezen ervoor om te overnachten in het Bansko gebied, dat u ook kort verkent. In Sofia bekijkt u uiteraard de belangrijkste bezienswaardigheden en de tweede dag wordt dan afgesloten met een bezoek aan het grootste klooster van Bulgarije, het Rila klooster.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nessebar

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nessebar is één van de oudste en tevens mooiste plaatsen langs de Zwarte Zeekust. Tijdens de excursie krijgt u een rondleiding door de stad en uw gids zal u de nodige informatie verschaffen over de belangrijkste bezienswaardigheden in de plaats. U zult Romeinse ruïnes bewonderen en menig kerk binnenwandelen. Wilt u ze alle 40 zien, dan heeft u aan één dag misschien niet genoeg. Na de rondleiding door de gids heeft u de tijd om op eigen gelegenheid door de stad te wandelen.

Istanbul

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze tweedaagse excursie bezoekt u de prachtige hoofdstad van Turkije, Istanbul. Op het programma staat altijd een stadstour, die u in elk geval naar de Blauwe Moskee en het hippodroom voert. Daarnaast kunt u vaak kiezen uit een aantal optionele tours, waaronder een uitstapje naar de Bosporus. Afhankelijk van de touroperator krijgt u tijd voor uzelf, waarin u bijvoorbeeld kunt gaan winkelen op de bazaar.