Entertainment in Bulgarije

Langs de Zwarte Zeekust liggen diverse waterparken en veel plaatsen beschikken over een karttrack waar u een potje kunt racen.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diverse badplaatsen langs de Zwarte Zeekust beschikken over een waterpark, waar u met of zonder kinderen een dag lang kunt genieten van allerlei waterbanen en zwemattracties. In Goudstrand kunt u terecht bij Aquapolis en in Sunny Beach bevinden zich Action Aquapark en het wat kleinere Kuban Aquapark. In Nessebar ligt het Aqua Paradise Waterpark.

Dierenparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het Zeepark in Varna bevinden zich een dolfinarium, een terrarium en een dierentuin. Verwacht in de dierentuin niet dezelfde omstandigheden als in Nederland, waar de dieren over het algemeen vrij veel bewegingsvrijheid hebben. In het dolfinarium kunt u dolfijnenshows bijwonen en in het terrarium kunt u lekker gruwelen met zwarte weduwes. De dierentuin van Sofia beschikt over veel verschillende dieren, waaronder neushoorns, olifanten, zebra’s en veel vogelsoorten.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Themaparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bulgarije kent eigenlijk geen grote pretparken. Sofia Land, een pretpark in Sofia, sloot enkele jaren geleden haar deuren. In de grote badplaatsen langs de kust, zoals Goudstrand, Sunny Beach en Varna is vaak wel een kleine kermis/kinderspeelplaats te vinden. Verder moet u het vertier in de waterparken zoeken.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u zin heeft om te karten kunt u in Sunny Beach een bezoek brengen aan Karting Sunny Beach. U kunt hier ook paintballen. Ook bij Varna Karting kunt u terecht voor zowel karten als paintballen. Hier kunt u tevens crossen in een buggy. In Goudstrand en Sofia bevinden zich eveneens karttracks.