Nessebar

Het op een schiereiland gelegen Nessebar staat op de werelderfgoederenlijst en is mede daarom een populaire bestemming voor een daguitje.

Al in de tijd van de Thraciërs wordt op het schiereiland een eerste nederzetting gesticht. Na de Thraciërs volgen de Grieken en de Romeinen en in de middeleeuwen kent Nessebar een bloeitijd. Ook tijdens de Nationale Wedergeboorte maakt Nessebar hoogtijdagen door en vandaag de dag staan in het stadje zo’n zestig bouwwerken die in deze periode in de 19de eeuw zijn gebouwd. Zij bepalen voor een groot gedeelte de idyllische sfeer van de plaats. In de zomer kan het in Nessebar zeer druk worden, dus als u de mogelijkheid heeft kunt u hier beter in het voor- of naseizoen heen gaan. De plaats beschikt over diverse restaurants, waar u met name goed vis kunt eten. Uitgebreide informatie over de voorzieningen in de plaats vindt u op de website van het toeristenbureau.

Bezienswaardigheden

In het Archeologisch museum vindt u voorwerpen uit de verschillende perioden van Nessebar, beginnend met de Thracische periode. In het Etnografisch Museum werpt u een blik op het leven in Nessebar in de 18de eeuw en ook kunt u diverse klederdrachten bewonderen. Van de bouwwerken uit de Nationale Renaissance (wedergeboorte) zijn met name het Lambrinovhuis en het Muskojanihuis de moeite waard. Daarnaast staan in Nessebar diverse mooie kerken. Zeer mooi is de uit de Middeleeuwen daterende Christus Panocratorkerk, die gebouwd is in een combinatie van natuursteen en rood baksteen. Voor mooie fresco’s moet u in de Nieuwe Metropolietenkerk zijn; van de Oude Metropolietenkerk zijn slechts enkele resten over. De Sveti Spaskerk is in de Ottomaanse periode gebouwd en omdat toen een hoogtebeperking gold, ligt deze kerk gedeeltelijk onder straatniveau. Ook in deze kerk zijn mooie fresco’s te vinden. De Sveta Paraskevakerk tot slot is een aanrader voor liefhebbers van de Byzantijnse bouwstijl.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Bulgarije:

Foto’s van Nessebar

Populaire accommodaties in Nessebar

Sol Nessebar Palace 8.1
8 aanbieders
vanaf €661
Sol Nessebar Bay 7.3
8 aanbieders
vanaf €634
Sol Marina Palace 7.1
7 aanbieders
vanaf €636

Bekijk alle 5 accommodaties in Nessebar

Ligging