Stranden in Bulgarije

De meeste stranden van Bulgarije worden in de zomer druk bezocht en beschikken over tal van voorzieningen, maar wie wat meer moeite wil doen, kan enkele rustige stranden ontdekken.

Blauwe vlag stranden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grote badplaatsen langs de Zwarte Zeekust beschikken allemaal over prachtige, lange zandstranden met goede faciliteiten. De meeste dragen de blauwe vlag, zoals onder andere die van Goudstrand, Sunny Beach, Albena, Pomorie en Dyuni. Voor al deze stranden geldt dat u goede watersportvoorzieningen zult vinden en de nodige bars en restaurants in de buurt waar u terecht kunt voor een snack of een drankje. In de zomer worden deze stranden over het algemeen zeer druk bezocht.

Sinemorets

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sinemorets beschikt over enkele van de mooiste stranden van Bulgarije. Het hoofdstrand wordt zeer druk bezocht in de zomer, maar wanneer u te voet verder gaat, zult u prachtige, kleine en vooral een stuk rustiger stranden ontdekken. Hier kunt u nog echt genieten van de natuur. Deze stranden bevinden zich in het Strandzha natuurreservaat.

Kamchia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dit strand ligt slechts 5 km van Varna. Kamchia is een kleine badplaats die gekenmerkt wordt door bossen, de rivier de Kamchia en het strand langs de Zwarte Zee. Natuurliefhebbers zullen zich hier goed voelen. Het strand strekt zich kilometers langs de kust uit en anders dan op de meeste stranden langs de Zwarte Zee zult u hier genoeg plekjes vinden waar u uw handdoekje niet direct naast dat van een ander hoeft uit te spreiden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karadere

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen de stranden van Byala en Shkorpilovtsi ligt het Karadere strand. Het is een prachtig lang en breed zandstrand zonder faciliteiten. Hier geniet u in relatieve rust van ongerept strand en mooie natuur. Het is alleen te bereiken via een ongeasfalteerde weg.

Irakli

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Irakli wordt door indrukwekkende kliffen omgeven. Het ligt in een natuurreservaat op afstand van de grote resorts en badplaatsen. Hierdoor wordt het strand vooral bezocht door mensen die komen voor de rust en stilte. Helaas heeft de toeristenindustrie het strand inmiddels ontdekt en is men begonnen met de bouw van een resort. Door massale protesten in januari 2013 is deze tijdelijk stilgelegd, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat hier het eerste hotel haar deuren opent.