Sport in Bulgarije

In Bulgarije kunt u diverse watersporten beoefenen, zowel op zee als op verschillende rivieren, maar ook golfen, paardrijden, skiën en diverse extreme sporten behoren tot de mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Langs de Zwarte Zeekust vindt u uitgebreide watersportmogelijkheden. Voor ervaren surfers zal de windkracht in Bulgarije doorgaans niet genoeg zijn om de omstandigheden uitdagend te maken. Kitesurfen kunt u op de stranden van Goudstrand, Sunny Beach en Lozenets. Jetskiën, waterskiën en bananenbootritjes kunt u op de grote stranden ook proberen. Ook paragliden is langs de Zwarte Zeekust populair. Behalve op zee, kunt u ook op enkele rivieren in Bulgarije watersporten. Kajakken en raften kan bijvoorbeeld op de Struma, de Iskûr of de Rusenski Lom. Rustiger varen is het op de Donau of op het Batakmeer.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bulgarije beschikt over een aantal mooie golfbanen, waarop u uw golfskills kunt testen. Prachtig aangelegd langs de Zwarte Zee zijn de holes van Thracian Cliffs. Deze 72 par golfbaan bezorgt u absoluut een fijne golfervaring. Ook Blacksearama is een prachtige 72 par golfbaan, die eveneens langs de kust gelegen is en tijdens het golfen wordt u getrakteerd op mooie uitzichten. Een derde mogelijkheid in deze omgeving is Lighthouse golfclub, die over een 71 par 18 holes baan beschikt. In de regio van Sofia vindt u ook enkele golfbanen, te weten Air Sofia, St. Sofia en circa 50 km buiten de stad Pravets Golf. In de bergachtige omgeving van Bansko treft u tot slot Pirin Golf.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bulgarije heeft vele gebieden die u zeer goed te paard kunt verkennen. Of u nu een mooie tocht over het strand wilt maken, of wat avontuurlijker bent en graag door de bergen van het Rodopegebergte of de Balkan trekt, u heeft volop mogelijkheden. Georganiseerde tochten worden onder andere aangeboden door Wild Bulgaria, Domino Horse Riding en Horse Riding Bulgaria. In Albena, een badplaats aan de Zwarte Zee is een goede manege gevestigd, die leuke dagtochten aanbiedt.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wintersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bulgarije staat misschien niet bekend om de uitgebreide wintersportmogelijkheden, maar toch kunt u hier een goede skivakantie doorbrengen. Het Bansko resort biedt voor zowel beginnende als ervaren skiërs goede mogelijkheden. Borovets en Pamporovo zijn voornamelijk geschikt voor beginners. Ook in het Vitosha gebergte kan ’s winters geskied worden. Bulgaria Ski biedt een overzicht van skiresorts in Bulgarije.

Extreme sporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Extreme sporten zoals klimmen, basejumpen, raften en parachutespringen worden steeds populairder in Bulgarije. Houdt u van een uitdaging informeer dan bijvoorbeeld bij Bgrentals , Zig Zag Holidays of Extreme Bulgaria.