Koprivshtitsa

Koprivshtitsa is een stad waarin zoveel bezienswaardigheden staan dat het in zijn geheel als museum beschouwd kan worden.

In Koprivshtitsa treft u vele voorbeelden van de architecturale stijl van de Nationale Wedergeboorte. Hoewel de plaats al in de 14de eeuw is gesticht, stammen de meeste gebouwen uit de 19de eeuw, waarin Bulgarije een bloeiperiode doormaakt. De in vrolijke kleuren geschilderde huizen geven de plaats een gemoedelijke en vriendelijke uitstraling. Tel daarbij een prachtig groene omgeving met mooie rivierbeddingen en een bezoek aan Koprivshtitsa staat garant voor een geslaagd dagje uit.

Bezienswaardigheden

Tijdens een wandeling door Koprivshtitsa komt u diverse prachtige huizen tegen. Vaak zijn deze symmetrisch gebouwd en beschikken ze over een wintergedeelte en een zomergedeelte. De mooiste huizen zijn het Oslekovhuis uit 1856, het Benkovskihuis met mooie bijbehorende tuin, het Lyotovhuis, dat ingericht is met Venetiaanse meubelen en het Debelyanovhuis, waar de gelijknamige dichter werd geboren. De klok van de Sveta Bogoroditsakerk kondigde in 1876 het begin van de Aprilopstand aan, en alleen daarom al is de kerk de moeite van een bezoek waard.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Bulgarije:

Foto’s van Koprivshtitsa

Ligging